Atlasul biblic este o colectie de imagini, de harti, de grafice si tabele asezate dupa o anumita ordine, fiind folosit ca un material documentar, ilustrativ in vederea studierii amanuntite a Cuvantului Sfant. Atlasul biblic este cea mai complexa lucrare care uneste povestirile veridice ale Bibliei, cu personajele cunoscute si cu informatii legate de geologie, topografie, si clima a regiunilor biblice.

Acest atlas biblic este conceput dupa ultimele decoperiri istorice si arheologice, incluzand reconstructii panoramice, fotografii si situri arheologice. Atlasul biblic este un material recomandat alaturi de Biblia dumneavoastra, document care se intinde pe o perioada destul de lunga - de la Avraam pana la Biserica primara. Cu siguranta atunci cand cititi despre calatoria poporului israel, despre armatele si razboaiele cu dusmanii israelitilor, sau despre locurile pe unde a umblat Isus si despre calatoriile lui Pavel, ati fi interesati sa  aflati mai multe despre aceste intamplari, de aceea va punem la dispozitie acest atlas biblic.

Prin intermediul hartilor si ale imaginilor, atlasul biblic ofera posibilitatea unei viziulizari reale ale evenimentelor din Biblie, captivand cititorul si angajandu-l intr-o calatorie in trecut. Impreuna cu textul Bibliei, atlasul ajuta cititorul sa inteleaga, sa vizualizeze si sa situeze locurile antice in contextul geografic si istoric. Atlasul biblic nu este conceput doar pentru o anumita categorie de oameni, ci este util pentru orice credincios care isi doreste sa-si largeasca orizontul atunci cand studiaza Cuvantul.

Desigur, atlasul este mult mai folositor pentru persoanele care studiaza teologia, pentru predicatori si pentru profesorii de la scoala duminicala. Prin intermediul atlasului si copii pot sa inteleaga mai bine lectia predata si pot sa retina de indata locurile prezentate de catre profesor. Chiar daca unele Biblii au atasate la final cateva harti color, acestea nu sunt suficiente pentru a intelege pe deplin contextul istoric si geografic, de aceea s-a ajuns la concluzia ca atlasul este materialul corespunzator pentru sedimentarea cunostiintelor biblice.

Alaturi de hartile si tabele prezentate, atlasul biblic include unele studii speciale asupra unor subiecte precum poparele si limbile biblice. Atlasul biblic nu isi propune sa urmeze regulile unui atlas obisnuit, ci acesta expune date geografie prin intermediul trairii vechilor protagonisti, insotite de texte explicative, nu doar o insiruire a unor repere geografice. Urmarind continutul atlasului, Evanghelia este inteleasa mai bine si astfel se leaga conexiuni intre pasajele Bibliei si hartile vizualizate.

Detalierea aspectelor intalnite in cadrul Bibliei si textele aditionale, ii ofera cititorului un anumit grad de veridicitate si indrazneala sa creada in existenta siturilor antice. Atlasul este unealta care se potriveste cel mai bine pe langa Biblie si are rolul de a indrepta privirea crestinului inspre planurile minunate ale lui Dumnezeu, inspre modul nemaipomenit in care El lucreaza de peste veacuri.

Calatoriile acestea in spatiul trecutului nu demonstreaza altceva decat suveranitatea lui Dumnezeu, caracterul Sau vesnic si interesul Sau pentru fiecare detaliu. Chiar daca la prima vedere informatiile din atlas par a fi pur geografice, de fapt ele ascund maretia lui Dumnezeu, calauzirea care a oferit-o de la Avraam si pana la  apostolii lui Isus.

Interesanta calatorie prin paginile atlasului va captiva pe orice cititor, va fii ca un ghid care isi caluzeste turistii si ii indreapta inspre cele mai inalte inaltimi, loc de unde se poate privi din mai multe puncte de vedere toate aspectele Planului de Mantuire. Un atlas biblic este folositor in fiecare biblioteca si se poate consulta fara dificultati, textul fiind pe intelesul oricarei persoane, iar imaginile clare si viu colorate au rolul de a ne ajuta sa memoram mai bine vizual. Indrazniti sa va achizitionati materialul potrivit pentru studiul dumneavostra personal al Sfintei Scripturi.

 Toate modelele de Atlase biblice le gasiti AICI

Articol oferit de Libraria Maranatha

www.librariamaranatha.ro