Detalii
Uimitoare! Povestea familiei Elliot si intoarcerea lui Elisabeth la tribul care i-a ucis sotul este cu adevarat fascinanta.
Dupa multe rugaciuni, Elisabeth Elliot a facut un lucru incredibil: a luat-o pe micuta ei fiica, trusa de prim ajutor cu antiviperin, Biblia si jurnalul... si, impreuna cu Rachel Saint, sora unuia dintre misionarii ucisi, s-au mutat in jungla, in mijlocul salbaticilor care i-au omorat pe cei dragi ai lor. Contrariati de prietenia si iertarea acestor femei, multi din trib au ajuns sa inteleaga dragostea lui Dumnezeu si sa se increada in El.
Cartea de fata este povestea de viata a unei tinere stralucite, sensibile, spirituale, pline de umor, radicale si surprinzator de empatice, o femeie cu totul dedicata implinirii chemarii sale, oricat de mare ar fi fost pretul.
Partea a doua a acestei biografii, publicata sub titlul Viata lui Elisabeth Elliot, prezinta ceea ce ea numea „misterul de nepatruns” al interactiunii dintre voia lui Dumnezeu si alegerile omului.
Ellen Vaugh face apel la jurnalele nepublicate ale lui Elisabeth si la interviuri oneste cu familia si prietenii ei pentru a zugravi experientele placute si neplacute prin care Dumnezeu a slefuit una dintre cele mai influente femei din istoria moderna a bisericii.
ELLEN VAUGHN este autoare de bestselleruri New York Times si vorbitoare la diverse conferinte. A fost vicepresedintele departamentului pentru comunicare in cadrul organizatiei Prison Fellowship, lucrand alaturi de Chuck Colson, o figura marcanta in lumea crestinismului evanghelic, care a avut un impact profund asupra miscarii de reabilitare a detinutilor. Impreuna, au contribuit la mai multe lucrari fundamentale ale acestuia.
Ellen calatoreste des pentru a intervieva crestini din diverse tari ale lumii, ostile fata de Cuvantul lui Dumnezeu. De asemenea, face parte din consiliul de conducere al ICM, o organizatie ce se ocupa cu plantarea de biserici in toata lumea.
A studiat la universitatile din Georgetown si Richmond.
Locuieste in Virginia de Nord, ii place sa citeasca, sa faca drumetii, sa bea cafea cu prietenii si apropiatii ei si sa contemple oceanul.
Aceasta carte a fost scrisa in cel mai potrivit moment. Intr-o era a antieroilor, sufletele noastre tanjesc dupa crestini autentici. Tanjim sa vedem un crestin autentic care sa ia atitudine impotriva raului si sa ramana statornic in mijlocul ostilitatilor; un om a carui vointa de fier nu poate fi distrusa. Vrem sa vedem pe cineva care nu face nicio deosebire intre a trai si a muri pentru Cristos. Ravnim dupa o poveste de viata care are greutate. Una care inalta inimi si inspira.
— Joni Eareckson Tada
CUPRINS
Multumiri
Prefata de Joni Eareckson Tada
Partea I
Inceputuri
1. Moarte la amiaza
2. Poveste dezvaluita
Partea a II-a
Anii de formare
3. P.M.E.
4. Cu orice pret
5. Diamante slefuite
6. O broasca foarte mica
7. „Nu ma lasa s-ajung un bulgar de tarana.”
8. Un trandafir inghetat
9. Famen pentru Cristos
Rabdare in Alberta
11. „Ai lasat o impresie generala proasta!”
12. Asteptare cu rabdare
13. „Numai misionara nu ma simt!”
14. „Uneori ma intreb daca nu cumva e rau sa fii atat de fericit!”
15. Printre indienii Colorado plini de culoare
16. Intaia moarte a lui Elisabeth Elliot
17. In sfarsit!
18. In tovarasia sfintilor
19. Cum ar fi fost daca...
20. Personajele din distributie
21. Intalnirea – incepe numaratoarea inversa
22. A doua moarte
23. Cristos, Inceputul si Sfarsitul
24. Prin portile splendorii
25. Un obstacol de netrecut
26. „Toata lumea sta cu ochii pe tribul acela”
27. „Daca ma vor ucide, cu atat mai bine!”
28. O misionara ca o sperietoare
29. „La naiba cu zelul meu!”
30. Copila locuieste printre ucigasii tatalui ei
31. „Nebunie, curata nebunie”
32. Acasa, dar nu acasa
33. In groapa
34. Doua femei la capatul lumii
35. Poduri arse
Partea a III-a
La maturitate
36. Ce s-a intamplat dupa aceea
37. Intrebarea irelevanta
38. Intrebarea relevanta
39. Praf si cenusa
40. Urmatorul lucru
41. Problema durerii
Epilog. nota din partea autoarei
Credite fotografice
Despre autoare
Numar de pagini |
392 |
Tip coperta |
brosata cu flapsuri si lacuire selectiva |
Loghează-te cu